Dana va expune la Intermat 2018 soluții electrice pentru platforme de lucru aeriene (AWP)

MEq
By MEq februarie 13, 2018 12:53

Dana va expune la Intermat 2018 soluții electrice pentru platforme de lucru aeriene (AWP)

Dana Incorporated a anunțat că va prezenta la Intermat 2018 sisteme de transmisie Spicer și componente de mișcare Brevini pentru platformele de lucru aeriene (AWP). Oferta include produse care susțin cererea tot mai mare pentru sisteme de transmisie electrice, precum și produse care sporesc siguranța prin utilizarea datelor avansate colectate și a capacităților analitice on-bord.

Dana proiectează și fabrică transmisii integrate și componente de mișcare pentru majoritatea producătorilor de platforme de lucru aeriene, inclusiv platforme tip foarfece, brațe verticale, platforme cu braț articulat și braț telescopic, platforme de lucru la înălțime pe șenile și montate pe camion.

„Piața AWP se transformă rapid, în timp ce producătorii de echipamente răspund unor reglementări tot mai stricte privind emisiile, iar cumpărătorii caută să reducă nivelurile de zgomot și să îmbunătățească siguranța”, a declarat Aziz Aghili, președinte al Dana Off-Highway Drive și Motion Technologies. „Dana are o gamă completă de produse avansate de transmisie și mișcare pentru platforme de lucru aeriene care se adresează acestor tendințe, în timp ce stimulează productivitatea”.

Portofoliul său sprijină electrificarea AWP-urilor
Prin achiziționarea producătorului italian de sisteme de transmisii și componente hidraulice Brevini Group S.p.A., în februarie 2017, Dana dispune acum de o gamă completă de tehnologii avansate pentru a sprijini eforturile de electrificare a platformelor de lucru aeriene pe care le fac producătorii de echipamente originale (OEM).

În prezent, Dana oferă o transmisie prin roți combinată cu un motor acționat electric pentru AWP-uri de la 3 la 7 t, iar inginerii adaptează tehnologiile Dana pentru a furniza soluții suplimentare pentru roți și axe pentru aplicații ce inplică platforme de lucru la înălțime de până la 24 t. În plus, Dana dezvoltă sisteme de transmisie ce integrează tehnologii avansate cu motor electric și roți, într-un singur pachet compact, pentru a optimiza performanțele AWP-urilor electrice cu greutăți operaționale de 8-12 t. Aceste sisteme de transmisie vor fi disponibile pentru teste de pre-producție pentru producătorii de echipamente originale începând cu al doilea trimestru al acestui an. Este un efort de dezvoltare ce ilustrează modul în care Dana susține hibridizarea și electrificarea ca element-cheie în strategia companiei ” Shifting into Overdrive”.

Dana crește siguranța pe AWP-uri
Regulile de siguranță pentru platformele mobile de ridicare din America de Nord evoluează rapid pentru a se alinia celor existente în Europa, creând în principal standarde globale pentru proiectarea platformelor, detectarea sarcinii, detectarea dinamică a terenului și cerințele de instruire. Pentru a-i ajuta pe producători să respecte aceste standarde, Dana vine cu 20 de ani de experiență în proiectarea și fabricarea unei game largi de componente de mișcare Brevini, inclusiv comenzi electronice, senzori, controllere și software-uri asociate. De exemplu, Dana oferă acum o placă de bază Brevini pe 32 de biți, care permite o performanță lină și precisă pentru joystick-uri prin numeroși parametri ajustabili, inclusiv comportament non-liniar.

În plus, Dana adaptează sistemul Spicer Smart Suite Intelligent Load Monitoring (ILMS) pentru a fi utilizat pe AWP-uri. Disponibil acum pentru testarea de pre-producție de către producătorii de vehicule, acest sistem utilizează tehnologii brevetate de colectare a datelor de la întregul vehicul, pentru a preveni incidentele de răsturnare, a estima sarcinile statice și a oferi un management inteligent de calibrare. Spicer Smart Suite ILMS este conceput pentru a alerta operatorul cu privire la posibilele situații de răsturnare, pentru a reduce riscurile de defecțiuni ale vehiculelor, pentru a îmbunătăți productivitatea și precizia și pentru a crește durabilitatea pe termen lung a sistemelor de transmisie. Producția sistemului Spicer Smart Suite ILMS se așteaptă să înceapă în acest an.

MEq
By MEq februarie 13, 2018 12:53