Dana colaborează cu Mecalac, furnizând transmisia pentru primul excavator compact electric pe roți din lume

MEq
By MEq iulie 18, 2018 23:32

Dana colaborează cu Mecalac, furnizând transmisia pentru primul excavator compact electric pe roți din lume

Dana Incorporated anunță colaborarea cu Mecalac în dezvoltarea transmisiei personalizate (e-Drivetrain) pentru noul excavator compact electric pe roți Mecalac e12. Utilajul a câștigat Premiul Energy Transition la începutul acestui an, în cadrul Intermat Innovation Awards 2018.

Având ca șasiu de bază modelul Mecalac 12MTX, această versiune este primul excavator compact pe roți din lume acționat complet electric. Dispunând de punți Spicer 112 și de o transmisie Spicer 367 Shift-on-fly (schimbarea modului de tracțiune din mers), excavatorul pe roți Mecalac e12 oferă autonomia, performanța și dimensiunile compacte necesare pentru a lucra pe șantierele de construcții urbane moderne.

„Pe măsură ce piața europeană a construcțiilor îmbrățișează tendința standardelor de emisii zero pentru vehiculele de dimensiuni medii și mici, clienții noștri au pretenții mari în ceea ce privește eficiența, solicitând totodată performanțe fiabile”, a declarat Jean-Baptiste Rousseau, manager tehnologic la Mecalac. „Dana a fost în măsură să adapteze trenul de rulare al modelului 12MTX, adăugând capacitățile transmisiei electrice la arhitectura existentă a vehiculelor noastre. Cu expertiza lor tehnică și o colaborare deschisă, am dezvoltat o soluție optimă și am accelerat scoaterea acestui vehicul pe piață”.

Jean-Baptiste Rousseau, technologies manager at Mecalac

Cu o autonomie de lucru de opt ore, compartimentul motor al lui Mecalac e12 adăpostește tehnologia cu acumulatori LiFePO4 – litiu-fier-fosfat, pentru o durată de viață de trei ori mai mare decât a acumulatorilor clasici. Acumulatorii pot fi încărcati în aproximativ șapte ore.

Dana are o istorie îndelungată în dezvoltarea sistemelor de transmisie pentru arhitecturi de vehicule hibride și electrice. Compania oferă, de asemenea, tehnologii brevetate pentru acumulatori și sisteme electronice de răcire, împreună cu tehnologia celulelor de combustibil. Mai mult, inginerii Dana au o experiență vastă în această aplicație specială, deoarece versiunea diesel a acestui vehicul conține, de asemenea, componente de transmisie Spicer.

„În calitate de furnizor principal, înțelegem că succesul electrificării în industria off-highway este condus de performanță. Aceste tehnologii trebuie să sprijine o tranziție lină către tehnologiile complete de acționare electrică, optimizate într-un singur ansamblu, oferind opțiuni de transmisie electrice și convenționale”, a declarat Aziz Aghili, președinte al Dana Off-Highway Drive and Motion Technologies. „Sprijinul Dana pentru vehiculele ce utilizează noi forme de energie a fost considerabil și a crescut în fiecare an, întrucât importanța tehnologiei pentru hibridizare și electrificare este în continuare ridicată în întreaga industrie”.

MEq
By MEq iulie 18, 2018 23:32

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On PinterestVisit Us On GooglePlus