Cu noul manipulator telescopic TL43.80HF, Bobcat vizează clasa grea

MEq
By MEq august 7, 2018 20:55

Cu noul manipulator telescopic TL43.80HF, Bobcat vizează clasa grea

Prin lansarea noului manipulator telescopic TL43.80HF, Bobcat oferă o soluție în plus pentru aplicațiile de manipulare a sarcinilor grele în industria generală, în sectorul de producție, cel al materialelor de construcții, depozite, exploatări de carieră și miniere. Acum, cu noul TL43.80HF, Bobcat dispune de o gamă de cincisprezece modele diferite cu șasiu rigid, care acoperă capacități maxime de ridicare între 2,6 și 4,3 tone și înălțimi maxime de ridicare de la 6 la 18 m.

„La Bobcat, de peste 60 de ani, am inovat constant – dezvoltând mereu noi mașini pentru nevoile clienților. Noul TL43.80HF nu face excepție de la această moștenire, deoarece completează gama noastră de manipulatoare telescopice și se asigură că toți clienții pot beneficia de o productivitate de încărcare de neegalat și de capacitate de ridicare. Utilajele Bobcat sunt fabricate pentru lucrări grele, oferind în același timp toată agilitatea și versatilitatea pe care orice aplicație ar cere-o”, a declarat Olivier Traccucci, Senior Product Manager, Bobcat Telehandler.

Toate telehandlerele Bobcat sunt acoperite standard de o garanție de trei ani / 3000 de ore, cu opțiunea de extindere la cinci ani / 5000 de ore. De asemenea, toate sunt proiectate în Europa pentru clienții europeni și sunt produse la uzina companiei din Pontchâteau, Franța.

Cu o capacitate de ridicare de 4,3 tone și o înălțime maximă de ridicare de aproape 8 m, TL43.80HF este un telehandler compact ce oferă un pachet impresionant ce reunește în aceeași mașină robustețea, abilitatea de a se deplasa în teren accidentat și ușurința de utilizare a operatorului. Stabilitatea foarte ridicată a modelului TL43.80HF se datorează cadrului chesonat, centrului de greutate scăzut, ampatamentului lung și noii contragreutăți masive din spate, care i-au permis producătorului să reducă dimensiunile totale ale mașinii, rezultând o lățime de numai 2,30 m și o lungime sub 5 m din spate până la furci. Cu o rază scurtă de virare de doar 3,71 m, acest nou manipulator telescopic Bobcat este o mașină foarte manevrabilă, o caracteristică deosebit de utilă atunci când vine vorba de a lucra în medii limitate.

Capacitatea de a se deplasa în teren accidentat a fost, de asemenea, optimizată (pentru aplicații de lucru și săpare în grămezi de materiale) prin încorporarea de noi axe heavy-duty Dana Spicer cu diferențial cu alunecare limitată și datorită excelentei forțe de tracțiune. În plus, TL43.80HF oferă standard funcții automate – amortizarea brațului, frână de mână și ventilator reversibil care menține sistemul de răcire (radiatorul) curat în medii cu mult praf – care îi permit operatorului să se concentreze în întregime asupra lucrului.

La fel ca toate manipulatoarele telescopice Bobcat, noul TL43.80HF are standard numeroase funcții inteligente pentru optimizarea lucrului pe șantier, inclusiv un sistem de limitare a vitezei care controlează viteza indiferent de turația motorului; ajustări ale vitezei brațului; dar și modul Eco, care poate oferi o economie de combustibil de până la 15%.

TL43.80HF – specificații tehnice
Capacitatea max de ridicare: 4300 kg
Înălțimea max de ridicare: 7500 mm
Raza max orizontală: 4000 mm
Viteza max de deplasare: de la 20 la 40 km/h
Puterea motorului: Bobcat D34 97 kW (130 hp) Stage IV/T4f

MEq
By MEq august 7, 2018 20:55

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On PinterestVisit Us On GooglePlus