Control inteligent cu platforma Trimble Earthworks pentru excavatoare

MEq
By MEq august 10, 2017 15:28

Control inteligent cu platforma Trimble Earthworks pentru excavatoare

Utilajele terasiere folosesc tehnologii de control al mașinii de aproximativ douăzeci de ani încoace, aceste sisteme fiind concepute pentru a ajuta operatorul, întrucât pot controla înclinația de săpare, oferă coordonate geo, automatizează funcțiile echipamentului și colectează date, toate cu scopul de a crește productivitatea, precizia și marja de profit. De la introducerea lor, sistemele de control al mașinilor au făcut pași uriași în ceea ce privește tehnologia, popularitatea și accesibilitatea. M.I.

Ca să realizăm mai ușor schimbarile care s-au petrecut în toți acești ani e suficient să ne uităm la diferențele dintre telefoanele de atunci și de acum. Dacă telefoanele mobile au avansat extrem de mult în ceea ce privește puterea de procesare, memoria și viteza, sistemele moderne de control al mașinilor oferă o mai bună capacitate de prelucrare a datelor, de vizualizare, de detectare și așa mai departe.

Noua platformă Trimble Earthworks Grade Control pentru excavatoare este proiectată pentru a ajuta operatorul utilajului să poată face mai mult în mai puțin timp. Reproiectată complet, inovatoarea platformă de generație viitoare oferă un software intuitiv și ușor de învățat care rulează un sistem de operare Android. Software-ul și hardware-ul de ultimă oră oferă operatorilor, indiferent de nivelul de calificare, capacitatea de a lucra mai rapid și mai productiv ca oricând.

Conform unor rapoarte referitoare la eficiența pe șantierele de construcții, circa 80% dintre lucrările de construcții depășesc diferite termene limită stabilite. Iar pentru a evita astfel de situatii, princpalii producători de utilaje apelează la tehnologii inteligente care să usureze și sa eficientizeze munca. Și tocmai pentru aceste soluții smart, producătorul american Trimble este recunoscut la nivel mondial, fiind un pionier în materie de sisteme de control al utilajelor. Acum, cu Trimble Earthworks, controlul utilajelor trece la un alt nivel, cu o platformă ce reinventează tehnologia de control, făcând-o ușor de utilizat și mai accesibilă pentru mai multe tipuri de mașini.

Software intuitiv
Aplicația Trimble Earthworks de control al pantei rulează pe noul display Trimble TD520 cu ecran tactil de 10 inch (25,7 cm), cu sistem de operare Android. Software-ul a fost creat în colaborare cu operatorii de utilaje de construcții din întreaga lume, astfel încât interfața este optimizată pentru a ușura utilizarea și a crește productivitatea. Grafica, interacțiunea cât mai naturală cu interfața și funcțiile intuitive, ușor de descoperit, fac platforma Earthworks ușor de învățat și folosit. Mai mult, fiecare operator poate personaliza interfața pentru a se potrivi cu fluxul său de lucru, iar o varietate de vizualizări configurabile facilitează perspectiva corectă pentru o productivitate maximă.

Earthworks permite transferul wireless şi automat al fișierelor de date către sau de la birou, astfel încat operatorul să beneficieze de cel mai actualizat design de lucru. Cu ajutorul sistemului de operare Android, utilizatorii pot descărca alte aplicații care furnizează instrumente utile suplimentare în interiorul cabinei. Şi pentru o flexibilitate şi mai mare, software-ul Trimble Earthworks poate fi folosit și pe alte tablete cu sistem Android.

Sistem automat pentru excavator
Cu Trimble Earthworks, operatorii pot profita acum de primul sistem integrat 3D de ghidare a cupei pentru excavatoare, ce permite mai ușor obţinerea de suprafețe netede, plane sau înclinate. Prin automatizarea funcționării excavatorului, Trimble Earthworks permite operatorilor să atingă un nivel constant de lucru, cu o precizie mai mare și în mai puțin timp.
Atunci când excavatorul este pus în modul Auto, operatorul controlează balansierul, iar Trimble Earthworks controlează brațul și cupa pentru a păstra înclinaţia, a reduce tăierea în exces și a crește productivitatea.

În următorii 20 de ani, probabil vom vedea sisteme de control al mașinilor cu senzori mai buni, o capacitate mai bună de colectare a datelor sau un grad mai mare de automatizare al mai multor echipamente. Deja la orizont se întrevăd utilaje terasiere complet autonome. Tehnologia există deja, dar încă nu este comună în mediile de construcții.

MEq
By MEq august 10, 2017 15:28