Compactul JCB Teleskid pe șenile este disponibil și pe piețele europene

MEq
By MEq ianuarie 3, 2019 17:38

Compactul JCB Teleskid pe șenile este disponibil și pe piețele europene

În martie 2018, JCB a introdus pe piața europeană o versiune pe șenile a noului sau miniîncărcător cu braț telescopic Teleskid. 3TS-8T se alătură popularului model 3TS-8W, având o înălțime maximă de încărcare de 4,1 m și o rază a brațului de 2,25 m.

Pornind de la succesul modelului pe roți Teleskid 3TS-8W, JCB a introdus unul pe șenile – 3TS-8T. Având la bază șasiul compact al miniîncărcătorului pe șenile, Teleskid oferă toate avantajele acestui utilaj extrem de manevrabil, cu un plus în ceea ce privește brațul telescopic.

Brațul extensibil ridică sarcina la înălțimea maximă de 3,8 m. Acesta depășește cu aproape un metru brațul standard. În plus, JCB Teleskid oferă o deschidere a brațului la nivelul solului de 2.25 m, permițând operatorului să încarce sau să descarce un camion dintr-o parte. Încărcătorul are o capacitate nominală (35%) de 732 kg cu brațul extins, aceasta urcând la 1,676 kg cu el retras, oferind o creștere semnificativă față de modelul pe roți.

Cu o masă de 5.722 kg (modelul cu cabină completă) sau de 5.662 kg (doar cu acoperiș), miniîncărcătorul Teleskid pe șenile are o sarcină de basculare cu brațul retras de 4,789 kg, păstrând o sarcină maximă de 2092 kg cu brațul extins. Brațul telescopic îi oferă operatorului și posibilitatea de a săpa sau de a acționa atașamente la o adâncime de până la un metru sub nivelul solului, putând astfel extrage rădăcini de copaci, curăța șanțuri sau chiar lucra în pantă.

Geometria cu braț unic îi permite utilajului să ofere o adevărată cinematică paralelă bidirecțională, cupa autonivelându-se la ridicare și la coborâre. Sistemul hidraulic auxiliar standard are un debit de 90 l/min, pentru a acționa atașamentele cu brațul extins, sau un debit ridicat de 125 l/min, cu brațul retras. Conectorii etanși din capul brațului au o clemă pentru a elibera presiunea hidraulică, ușurând schimbarea a atașamentelor.

Miniîncărcătorul Teleskid este acționat de un motor diesel JCB EcoMAX de 4.4 litri, care dezvoltă 55 kW (74 hp) și are un cuplu de 400 Nm. Motorul respectă standardele de emisii Tier 4 final / Stage IIIB. Mașina stă pe un tren de rulare solid, cu două trepte de viteză, având o viteză maximă de deplasare de până la 12,5 km/h. Șenilele de cauciuc late asigură o aderență maximă în condiții dificile de teren și exercită o presiune redusă la sol, în comparație cu un utilaj pe roți, precum un telehandler mic sau un stivuitor.

La fel ca celelalte miniîncărcătoare și încărcătoare compacte pe șenile JCB, Teleskid dispune de un singur braț, asigurând astfel un acces sigur și ușor la cabină, fără ca operatorul să fie nevoit să treacă peste atașamentele mașinii. Cabina este cu 33% mai mare decât media din clasa sa, toate informațiile importante fiind afișate pe consola de deasupra parbrizului. Brațul unic de ridicare asigură o vizibilitate la 270° în jurul mașinii – vizibilitate superioară oricărui design cu braț dublu.

Utilajul are în dotarea standard scaun cu suspensie pneumatică, are comenzi joystick și comutatoare auxiliare de control proporționale în capetele manetelor. Software-ul MyChoice de la JCB îi permite operatorului să stabilească trei niveluri de transmisie și de răspuns al levierului de încărcare, pentru a adapta mașina la condițiile de operare și la preferințele operatorului. Ușa spate mare asigură accesul ușor la compartimentul motor pentru verificările zilnice și întreținere regulată. Pentru operațiuni mai complexe, cabina poate fi slăbita în partea din spate a mașinii și înclinată spre înainte pentru a asigura accesul la transmisie și la sistemul hidraulic.

MEq
By MEq ianuarie 3, 2019 17:38

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinVisit Us On Pinterest