Compactă, ușoară și puternică: noua minimacara pe șenile cu braț articulat Jekko JF365

MEq
By MEq septembrie 8, 2018 00:29

Compactă, ușoară și puternică: noua minimacara pe șenile cu braț articulat Jekko JF365

După succesul modelului JF545, luna aceasta la IAA Commercial Vehicles 2018, Jekko va debuta pe piață un nou model, mai competitiv, mai performant și mai ușor, datorită lipsei contragreutății pe braț – noua minimacara pe șenile cu braț articulat JF365. Este un model ce reinterpretează conceptul „fratelui mai mare” (JF545), dar impune noi provocări în ceea ce privește performanța, dimensiunile compacte, aplicațiile multiple și versatilitatea.

Modelul JF365 reprezintă o ”evoluție a speciei” (așa cum îi place producătorului italian să spună): este chiar mai competitivă în termeni de dimensiuni compactite și performanță, datorită absenței contragreutății pe braț. Greutatea și dimensiunile reduse îi permit să lucreze în spații strâmte, precum centrele orașelor, în sectorul industrial, putând accesa șantiere înguste, sau în condiții speciale de ridicare, foarte aproape de pereți, întrucât raza de rotație se încadrează în dimensiunile utilajului, fără masa contragreutății. JF365 are o bază fixă cu o capacitate de încărcare de 3 tone. Oferă aceleași opțiuni ca și JF545: radiocomandă, activarea hidraulică a accesoriilor, controlul stabilității cu posibilități infinite de stabilizare, un vârf (jib) mai mic și mai ușor care permite instalarea unei platforme pe brațul principal.

JF365 este o macara care poate lucra fie pe orizontală, fie pe verticală, depășind sau ocolind obstacolele, fie folosind cârligul, fie troliul. De asemenea, este posibilă folosirea unui atașament pentru manipularea panourilor de sticlă, la înălțimi de până la 29 m. Activarea hidraulică a vârfului permite instalarea oricărei opțiuni suplimentare.

După succesul lui JF545 – a explicat Alberto Franceschini, Manager de vânzări pentru Jekko – am decis să menținem același format și aceeași configurație, înlocuind elementul de macara cu unul dintre cele mai bine vândute de la Fassi – F365 – care operează în același mod ca și 545, dar fără o contragreutate detașabilă, rezultând o macara mai compactă și mai ușoară, dar oferind aceeași performanță.”

Conceptul de bază este aducerea la nivelul solului a echipamentului, care în mod normal este montat pe un șasiu de camion. Acest lucru permite o mai mare accesibilitate și o reducere a dimensiunilor, cu un impact pozitiv logistic. Prin urmare, transportul și utilizarea unei macarale cu braț articulat sunt posibile acum în toate zonele care nu pot fi accesate de un camion, precum zone industriale, centre urbane înguste, parcuri împrejmuite etc.

Jekko a dezvoltat un software care permite combinații infinite de stabilizare a macaralei. Fiecare stabilizator poate fi setat așa cum se dorește în ceea ce privește unghiul și extensia. Unul dintre cele patru nivele de stabilitate se calculează automat în funcție de poziția stabilizatorilor și de axa de basculare, la care 1 este nivelul cel mai scăzut al stabilității, iar 5 cel mai înalt, cu referințe la patru clase diferite de presiune.

Macaraua poate fi operată în întregime de o singură persoană datorită radiocomenzii, care este în mod efectiv o extensie a mașinii mereu la îndemână. Acest lucru îi permite operatorului să efectueze independent toate operațiunile: activare/dezactivare, manevre ale macaralei, stabilizare, integrarea vârfului.

JF365 este dotată atât cu un motor diesel Kubota de 55 kW, cât și cu un motor electric trifazat de 13 kW. În funcție de situație și de cerințele impuse, operatorul poate comuta cu ușurință între ele cu o flexibilitate apreciabilă, pentru uz în spații interioare sau exterioare.

MEq
By MEq septembrie 8, 2018 00:29

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinVisit Us On Pinterest