Ciocanele hidraulice SB de la Epiroc – 25 de ani de eficiență

MEq
By MEq decembrie 17, 2018 17:35

Ciocanele hidraulice SB de la Epiroc – 25 de ani de eficiență

Anul acesta marchează cea de-a 25-a aniversare a conceptului revoluționar SB (solid body) al ciocanelor hidraulice, în prezent acestea fiind o gamă foarte populară de unelte din portofoliul extins de atașamente hidraulice al Epiroc. Designul suplu și ușor al corpului oferă o serie de avantaje în comparație cu ciocanele hidraulice convenționale, care, în urmă cu 25 de ani, erau deja pe piața de câțiva ani. Durabilitatea și fiabilitatea remarcabile, manevrarea mai ușoară, consumul redus de carburant, deopotrivă cu alte beneficii continuă să poziționeze în top ciocanele hidraulice SB pe o piață tot mai competitivă.

Introdus prima dată de către Atlas Copco în 1993, conceptul „solid body” utilizează un design patentat al ansamblului intern ce integrează într-o singură componentă mecanismul de percuție și sistemul de ghidare. Acesta elimină cele mai slabe componente ale ciocanelor convenționale și le oferă celor din seria SB o durabilitate deosebită.

Mai suple, mai ușoare
În comparație cu ciocanele hidraulice convenționale de aceeași dimensiune, conceptul „solid body” oferă un design mai suplu și mai compact, care permite o vizibilitate și o manevrabilitate mai bune, în special în spații înguste. Ciocanele „solid body” sunt, de asemenea, mai ușoare, permițând utilizarea unui excavator mai mic pentru aceeași lucrare, ceea ce reduce și consumul de carburant.
Faptul că ciocanele hidraulice „solid body” au mai puține componente decât modelele convenționale reduce cerințele de întreținere și le sporește fiabilitatea. Atașamentele sunt concepute pentru unelte de lucru cu diametru mare, contribuind, de asemenea, la fiabilitatea lor.
Ciocanele hidraulice SB se dovedesc fiabile în demolarea structurilor ușoare de beton și asfalt, atât exterioare, cât interioare. Sunt potrivite pentru lucrări terasiere, înlăturarea stratului primar de rocă în operațiuni subterane, curățarea echipamentelor în turnătorii și alte sarcini exigente.

O gamă completă
Ciocanele hidraulice SB sunt fabricate în fabrica Epiroc din Kalmar, Suedia. Proiectate pentru utilaje purtătoare din clasa de greutate de până la 24 t, sunt disponibile în nouă modele, cu greutăți cuprinse între 55 și 1060 kg. Gama include modele care se potrivesc pe orice excavator mini- și mediu, pe buldoexcavatoare, miniîncărcătoare sau pe roboți pentru demolări. Durabilitatea lor le face o alegere populară pentru companiile de închiriere.

Ciocanele din seria SB sunt ușor de configurat și de servisat; nu necesită scule speciale sau accesorii adaptate. Schimbarea uneltelor de lucru este simplă, datorită sistemului patentat de blocare a uneltei, iar bucșa inferioară poate fi înlocuită de către operator direct pe șantier, cu scule de mână standard.
Tehnologia integrată Epiroc Energy Recovery (de recuperare a energiei) crește productivitatea și reduce consumul de combustibil. Protecția la suprasolicitare este asigurată de o supapă de presiune integrată. Opțional pe anumite modele sunt disponibile și Auto Start (o priză de aer pentru aplicații subacvatice) sau sistemele de lubrifiere automată Epiroc ContiLube II micro sau ContiLube II.

MEq
By MEq decembrie 17, 2018 17:35

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinVisit Us On Pinterest