Autobetonierele Liebherr au împlint 50 de ani

MEq
By MEq noiembrie 25, 2017 21:49

Autobetonierele Liebherr au împlint 50 de ani

De 50 de ani, Liebherr produce mixere pentru transportul betonului. Produsul a fost permanent dezvoltat pentru a oferi clienților noi avantaje, iar cea de-a cincea generație de autobetoniere este acum în producție.

Gama de autobetoniere sărbătorește cea de-a 50-a aniversare, în 1967 Liebherr livrând primul mixer de beton pe un șasiu Henschel HS22. Versiunea HTM 601 cu un volum nominal de 6 m³ avea un motor separat, deoarece majoritatea șasiurilor nu ofereau puterea adecvată de pornire. Denumirea HTM 601 reprezenta: H – echipamentul hidraulic; T – transport; M – mixer; 6 – volumul nominal (6 m³), iar 01 – generația 01.

Mixerele pentru beton pe autoșasiu au fost dezvoltate în continuare, ținând cont permanent de dorințele clienților. Ca atare, volumul tamburului a crescut, ceea ce presupunea ca șasiul camionului să fie mai puternic. Apoi – pe lângă un șasiu cu 2 și 3 punți – a urmat și primul mixer pe semiremorcă. Abia în anii ’90 a fost posibilă, datorită noilor reglementări, construirea pe șasiu rigid cu 4 punți, care oferea avantajul unei sarcini utile mai mari. De atunci, versiunea de 9 m³ pe patru punți a devenit cel mai comun tip vândut.

La timp pentru cea de-a 50-a aniversare a mixerelor de beton Liebherr, a fost posibilă achiziționarea unei autobetoniere vechi de 40 de ani pe șasiu Magirus și reabilitarea ei completă.

Liebherr produce mixere pentru beton destinate pieței din Europa la fabrica sa din Bad Schussenried (Germania), însă compania mai operează și alte unități de producție în China, Thailanda, Brazilia și Arabia Saudită pentru alte piețe. Împreună, până în prezent s-au produs aproximativ 92.000 de autobetoniere.

MEq
By MEq noiembrie 25, 2017 21:49