Atlas Copco va colabora cu Saab și Combitech pentru a dezvolta soluții digitale miniere sigure

MEq
By MEq octombrie 11, 2017 00:07

Atlas Copco va colabora cu Saab și Combitech pentru a dezvolta soluții digitale miniere sigure

Atlas Copco, unul dintre cei mai importanți producători de utilaje miniere durabile, va colabora cu compania de apărare și securitate Saab AB și cu subsidiara sa Combitech AB, pentru a oferi clienților din sectorul minier soluții pentru operațiuni digitalizate avansate și sigure.

Colaborarea se bazează pe poziția puternică pe care o are Atlas Copco în industria minieră, pe platformele tehnice oferite de Saab, precum și pe metodele de lucru ale Combitech și pe experiența dobândită prin digitalizarea cu succes a avioanelor de vânătoare Gripen E. Noul parteneriat include lucrări de digitalizare în mine și turnuri de control asociate, securitate cibernetică și soluții pentru ecosisteme.

„Această colaborare este în concordanță cu viziunea noastră despre mina digitalizată a viitorului”, a declarat Helena Hedblom, președinte a zonei de business Mining and Rock Excavation la Atlas Copco. „Ne vom sprijini clienții pe măsură ce își vor spori productivitatea prin digitalizarea inteligentă în operațiunile de exploatare minieră și de tuneluri. Ne asociem cu cei mai buni din industrie – împreună vom aduce și mai multă productivitate și siguranță clienților”.

Această colaborare este un alt exemplu al accentului sporit pe care Atlas Copco îl pune pe digitalizarea sigură a operațiunilor miniere. La începutul acestui an, Atlas Copco a achiziționat 34% din Mobilaris MCE, un business ale cărui soluții software oferă utilizatorilor o imagine completă a operațiunilor miniere, a poziționării în timp real și a informațiilor despre starea vehiculelor, echipamentelor și personalului.

MEq
By MEq octombrie 11, 2017 00:07