6 sfaturi pentru creșterea productivității atunci când folosești atașamente

MEq
By MEq aprilie 30, 2017 21:13

6 sfaturi pentru creșterea productivității atunci când folosești atașamente

Fiecare îmbunătățire progresivă a productivității duce la administrarea mai profitabilă a businessului. Iar atunci când achiziționezi atașamente de lucru cauți să te asiguri că alegi perechea optimă pentru utilajul din dotare. Iată câteva sfaturi pentru selectarea uneltelor de lucru.

1. Cunoaște-ți utilajul înainte de a solicita un atașament
Oferă specialiștilor în atașaemente de la reprezentanța de utilaje sau firma de închiriere informațiile de care au nevoie pentru a face recomandări solide. Fii pregătit să dai detalii despre tipul de material în care vei lucra (poți aduce chiar un eșantion) și despre cerințele ciclurilor de lucru. Cunoaște caracteristicile (numărul modelului, configurația, sarcina de basculare, capacitatile de ridicare/greutate și orice alte informații de bază) mașinilor care pot lucra cu atașamentul solicitat. De asemenea, menționează caracteristicile opționale, de modernizare sau de specializare ale fiecărei mașini (de exemplu, modificări ale sistemelor hidraulice, anvelopelor, motorului etc.).
Dacă atașamentul necesită sisteme hidraulice, e bine să cunoști capacitățile mașinii în termeni de debit hidraulic și presiune și să înțelegi sistemele hidraulice auxiliare. Nu toate utilajele au o a treia sau a patra funcție hidraulică, iar multe atașamente necesită acest lucru. În cele din urmă, dacă mașina are un sistem de cuplă rapidă, e bine să știi marca și modelul.

2. Alege utilajul potrivit pentru a-l folosi cu atașament
Alege un utilaj și o configurație a cuplei care să ofere o vizibilitate bună de pe scaunul operatorului către atașament. Câteva cuvinte despre cuple: Cuplele rapide permit schimbarea în câteva secunde a uneltelor de lucru de către o singură persoană, pentru un maximum de performanţă şi flexibilitate pe şantier. Un singur utilaj poate comuta rapid între sarcini, iar un parc auto de utilaje echipate în mod similar poate folosi în comun inventarul de unelte de lucru.
Interfața unei cuple universale și plăcile laterale cu profil redus ale cuplelor rapide mecanice permit celor mai multe unelte să se potrivească în mod corespunzător, evitând totodată murdăria și resturile. În schimb, cuplele rapide hidraulice dispun de un comutator în cabină care controlează doi cilindrii hidraulici, permițând astfel operatorului să facă schimbul uneltelor direct din cabină. Cilindrii hidraulici controlează penele verticale care blochează unealta în poziție.

3. Verifică specificațiile de debit pentru circuitul hidraulic
Sistemul hidraulic nu oferă doar putere la sol, ci permite și ridicarea și înclinarea, precum și funcționarea circuitului auxiliar care acționează atașamentele. Criteriile pentru un „high-flow” (debit ridicat) sau „standard-flow” (debit standard) pot diferi de la un producător la altul, așa că trebuie să știi ce are nevoie și cum este echipat utilajul. În mod normal, circuitele cu debit mare depășesc 98 l/min și 22.700 kPa. Mașinile cu debit ridicat denumite „XPS” (124 l/min la 27900 kPa) sunt capabile să mențină o presiune maximă, indiferent de viteza de lucru a uneltei sau de condițiile de lucru, la turații joase sau ridicate. Debitul tipic pentru o mașină cu debit standard este de 83 l/min.

4. Ințelege tipul de atașament de care ai nevoie
Atașamentele fabricate sunt cele mai întâlnite. Un utilaj de la un producător poate atașa cupe sau furci fabricate de un alt producător fără probleme, deoarece nu necesită sisteme hidraulice suplimentare pentru a funcționa.
De cealaltă parte, atașamentele hidromecanice includ cupe multifuncționale, mulcere, ciocane, plăci compactoare, sfredele, graifere pentru demolare și sortare, pulverizatoare, foarfece și alte unelte acționate de sistemul hidraulic auxiliar al mașinii. Majoritatea producătorilor de utilaje recomandă ca mașinile să folosească echipamente atașabile hidromecanice de la același producător. De ce? Flanșele și fitingurile furtunurilor hidraulice au aceeași putere și marcă, asigurând o potrivire exactă și strânsă care să reducă scurgerile și pierderile de presiune. Utilajele și atașamentele sunt proiectate să funcționeze ca un sistem, iar aceste combinații ajută la maximizarea capacităților hidraulice și de putere.

5. Potrivește configurația uneltei în funcție de utilaj
Producătorii de echipamente pot oferi un atașament într-o varietate de configurații. De exemplu, sfredelele cu acționare directă sau planetară sunt disponibile pentru mașinile cu debit hidraulic standard. Aceste configurații ajută la maximizarea capacităților circuitului hidraulic în aplicații cu sarcini medii. Un sfredel cu acționare planetară cu debit mare, pe un utilaj hidraulic cu debit mare, este adecvat pentru aplicații în conditii extreme. Configurația cu debit mare este proiectată pentru un cuplu maxim, iar furtunurile și garniturile hidraulice sunt construite astfel încât să reziste presiunii suplimentare și să mențină o conexiune fără scurgeri.
În general, o mașină cu sistem hidraulic cu debit mare poate opera atașamente concepute pentru mașinile cu debit standard, dar folosirea inversă (unelte high-flow pe mașini cu standard-flow) nu este recomandată, deoarece sistemul hidraulic al unei mașini cu debit standard nu poate furniza debitul necesar pentru funcționarea corectă a uneltei respective.

6. Nu ești sigur ce-ți trebuie? Închiriază
Dacă ai îndoieli, închirierea este o modalitate bună pentru a te decide ce opțiune de atașament să folosești. Poți experimenta diferite unelte sau combinații de unelte-mașină pentru a vedea care dau cel mai bun randament și oferă câștiguri de eficiență. De asemenea, poți descoperi că, la locul de muncă, un singur utilaj cu mai multe atașamente de lucru costă mai puțin decât două utilaje, fiecare cu atașamentul său.
sursa: cat.com

MEq
By MEq aprilie 30, 2017 21:13

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinVisit Us On Pinterest