4040 TL este ultimul model de încărcător forestier Link-Belt

MEq
By MEq martie 23, 2016 02:07

4040 TL este ultimul model de încărcător forestier Link-Belt

Link-Belt 4040 TL este cel mai recent încărcător forestier al producătorului nord-american. A fost lansat anul trecut pentru pieţele din Canada şi USA şi este disponibil în două versiuni de tren de rulare, lat şi îngust (high-wide şi high-narrow), pentru a respecta cerinţele de transport pe şosele.

Utilajul poate fi dotat cu ataşamente de tipul live-heel (graifer cu călcâi) şi butt-n-top pentru aplicaţii de încărcare a buştenilor. De asemenea, cabina a fost special proiectată pentru modelul 4040 TL şi este conformă cu standardul Oregon-OSHA 8082-2 pentru utilaje forestiere, având geam deasupra şi trapă de urgenţă. Noua „Serie 40” de utilaje forestiere dispune de un motor avansat Isuzu, controlat electronic, care îndeplinește cerințele normei Tier 4f, astfel că maşinile sunt mai economice din punctul de vedere al combustibilului cu până la 18% față de modelele anterioare și au un consum minim de lichid de evacuare diesel (DEF). Capacitatea rezervorului de combustibil a fost mărită cu 55%, raportul motorină/DEF fiind de 50:1. În plus, filtrul de particule diesel (DPF) nu necesită întreținere.

Cabina oferă operatorului ergonomie, confort și vizibilitate fără precedent în gama acestor utilaje Link-Belt. Scaunul încălzit şi cu suspensie pneumatică oferă sprijin lombar și se poate înclina în spate la un unghi de 65° pentru relaxare în timpul pauzelor. Cotierele se deplasează proporțional cu consola, ceea ce înseamnă că distanța și unghiul dintre joystick-uri și operator rămân aceleași, indiferent de modul în care scaunul este reglat.
Monitorul color LED de 7 inch este o interfaţă utilă între maşină şi operator, acesta putând naviga cu ușurință printr-un meniu complet de comenzi user-friendly pentru a controla excavatorul și ataşamentele sale. Camera standard retrovizoare afișează o vedere panoramică a zonei de lucru din spatele mașinii, cu ghidaje pentru o siguranță sporită. Sistemul Wide Angle View Enhancement (WAVES) poate fi adăugat pentru a oferi o vedere la 270° în jurul maşinii, fără unghiuri moarte.

4040 TL este echipat cu sistemul telematic RemoteCARE activat prin GPS, ce permite monitorizarea și securitatea de la distanță 24/7. RemoteCARE urmărește intervalele de service de rutină și pe cele majore, precum și starea curentă de mașinii, oferind mai multă flexibilitate și control atunci când se determină dacă și când trebuie servisat utilajul. De asemenea, oferă date despre locul în care se află mașina în timp real. Codurile de diagnosticare cu semnalizare intermitentă pe monitorul din cabină alertează rapid operatorul despre potențialele probleme ale maşinii.
Operaţiunile de service se efectuează rapid, cu acces de la nivelul solului la toate punctele de rutină; de altfel, punctele de service pot fi deschise uşor cu ajutorul unor butoane filetante, fără a necesita utilizarea de scule. Unele dintre primele lucruri pe care le observi la 4040 TL este că puterea trenului de rulare este foarte bună. De asemenea, braţul şi balansierul se mişcă mai rapid şi cu o putere mai mare decât la modelele precedente. Utilajul este remarcabil.

Specificaţii Link-Blet 4040 TL:
Greutate operaţională (fără ataşament): 41,6 t
Cuplul de rotaţie: 112 kNm
Raza de rotire (tail swing): 3,51 m
Motor: Isuzu AQ-6HK1X Final Tier 4
Puterea netă: 207 HP (154 kW) @ 1,800 rpm
Viteza max. de deplasare: 2.4 – 4.0 km/h

LBX Company este o divizie a Sumitomo (S.H.I.) Construction Machinery, lider mondial în producerea de utilaje, cu sediul central în Chiba, Japonia.

MEq
By MEq martie 23, 2016 02:07