340F UHD, expertul CAT în demolări la mare înălțime

MEq
By MEq februarie 16, 2017 15:20

340F UHD, expertul CAT în demolări la mare înălțime

Excavatorul hidraulic Cat 340F UHD (Ultra High Demolition) este proiectat și construit de Caterpillar pentru demolări sigure și eficiente, la mare înălțime. Noul model ajunge până la 22 de metri înălțime pe verticală și este capabil să manipuleze sarcini de până la 3,6 tone, cu o rază de 15 metri pe orizontală.

Masa operațională variază de la 44.100 la 50.400 kg, în funcție de configurația părții frontale și a trenului de rulare; un nou sistem de cuplare a brațului permite configurarea rapidă a părții frontale în funcție de sarcină. O serie de atașamente de lucru asigură o versatilitate optimă pe șantier, iar cabina operatorului este proiectată pentru siguranță și confort în condiții optime.

Structuri / Părți frontale / Unelte de lucru
Structurile principale ale excavatorului hidraulic 340F UHD – șasiuri superioare și inferioare, brațe, balansiere și șenile de rulare – sunt special concepute pentru durabilitate pe termen lung, în aplicații de demolare. Componentele trenului de rulare – lanțuri, role, role dințate și saboți de șenile – sunt construite din oțel de înaltă rezistență, iar lubrifierea lanțurilor prelungește durata de viață a bolțurilor și bucșelor, le face rezistente la murdărie și moloz, și reduce zgomotul din timpul deplasării.
Trenul de rulare lung (5040 mm contact șenilă la sol) este disponibil atât pentru configurațiile cu ecartament fix (2590 mm), cât și cu ecartament variabil (2390 mm până la 2820 mm).

Cu ajutorul sistemului de cuplare a brațului, operatorul poate instala și demonta cu ușurință brațul lung pentru demolare sau brațul scurt pentru săpare; un nou sistem hidraulic de fixare securizează componentele între ele. Brațul scurt poate fi echipat cu trei balansiere de lungimi diferite. Cuploarele rapide disponibile facilitează schimbarea rapidă a uneltelor de lucru, iar sistemul de control al uneltelor de pe modelul 340F UHD stochează presiunile hidraulice și debitele pentru până la 20 de unelte, ceea ce permite ajustarea instantanee a acestor parametri pentru o performanță optimă.

Motor / Hidraulică
Motorul C9.3 ACERT de pe excavatorul 340F UHD respectă standardele de emisii UE Stage IV și are o putere nominală netă de 228 kW (310 CP). Motorul are trei moduri de putere – ridicată, standard și Eco – pentru a-i ajuta pe operatori să controleze consumul de combustibil; un regulator de turație a motorului reduce automat viteza motorului în cazul unei sarcini ușoare. În plus, un sistem de oprire automată la mers în gol oprește motorul după un interval prestabilit de mers în gol.

Sistemul hidraulic al atașamentelor asigură un debit maxim de 570 L/min, la o presiune de 35.000 kPa, iar în cazul ridicării de sarcini mari, presiunea sistemului crește la 38.000 kPa pentru mai multă putere. Forța maximă de tracțiune este de 285 kN, asigurând un efort optim de tracțiune și capacitatea de a urca în rampă în toate situațiile de lucru.

Cabina Operatorului / Tehnologie
Pentru aplicațiile la înălțime, cabina lui 340F UHD poate fi înclinată spre spate pentru a asigura operatorului o poziție ergonomică optimă, iar geamul mărit din acoperiș oferă o vizibilitate îmbunătățită în sus. Tipul de cabină pentru demolare are un parbriz P5A ranforsat și geam în acoperiș, iar ștergătoarele paralele păstrează geamurile curate. Structurile FOGS (protecție împotriva obiectelor în cădere) din față și de sus asigură o protecție sporită.

Pentru confortul operatorului și comoditate, un sistem automat de control al climei menține temperatura din cabină constantă; de asemenea, sunt disponibile și scaune cu încălzire/răcire. Joystick-urile și cotierele sunt reglabile în funcție de preferințele operatorului, iar monitorul LCD este programabil în 42 de limbi. Sistemul Cat de monitorizare a stabilității active informează continuu operatorul despre poziția uneltei de lucru în zona de lucru sigură și îl avertizează atunci când se apropie de limitele de stabilitate. În plus, o cameră retrovizoare standard furnizează imagini clare pe monitor.

Tehnologiile LINK, precum sistemul Product Link, conectează wireless proprietarii la echipamentele lor, oferind acces la date foarte utile despre utilaj, cum ar fi locații, ore, consum de combustibil, timpi de inactivitate, evenimente și coduri de diagnosticare pentru analiză și raportare prin interfața online cu utilizatorul, VisionLink. Informațiile primite prin tehnologiile LINK și luarea deciziilor pe baze concrete contribuie la creșterea eficienței și scăderea costurilor de deținere și de operare.

Funcționare durabilă
Zonele cu întreținere de rutină – puncte de ungere, robinete, filtre și tuburi de scurgere – sunt accesibile de la nivelul solului. Balustradele bine poziționate, suprafețele antiderapante de pe trepte și pasarele și șuruburile de fixare încastrate sporesc accesul în siguranță la utilaj. Grilajele din plasă montate pe capotele laterale ale excavatorului 340F UHD reduc posibilitatea ca radiatoarele să se înfunde, iar tuburile de evacuare QuickEvac pentru sistemul hidraulic și uleiul de motor sunt amplasate în compartimentul pompei. Porturile de prelevare a probelor de lichid S·O·S pentru uleiul hidraulic, uleiul de motor și sistemele de răcire permit colectarea de probe viabile din sistemele de circulație, iar porturile de verificare a presiunii grupate permit verificarea rapidă a presiunilor de sistem.

MEq
By MEq februarie 16, 2017 15:20

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinVisit Us On Pinterest